top of page

Aktiv med parkinson

Parkinson sykdom er en nevrologisk lidelse, hvor nerveceller i det sentralnervesystemet gradvis brytes ned og påvirker evnen til å bevege seg.

Parkinson sykdom er en nevrologisk lidelse, hvor nerveceller i det sentralnervesystemet gradvis brytes ned og påvirker evnen til å bevege seg. De typiske symptomene er langsomme bevegelser, skjelvinger, stivhet og ustøhet. Det er ingen kur for sykdommen, men medisinering i kombinasjon med trening er den beste behandlingen som kan gjøres. Nyere forskning viser at visse treningsformer beskytter nervecellene og er med på å bremse sykdomsutviklingen.


Treningsopplegget er utviklet i samarbeid med vår nevrolog Dr. Geir Slapø og vår fysioterapeut Per Skancke, som har spisskompetanse innenfor Parkinson sykdom. Timen baserer seg på spesifikke treningsprinsipper for de med Parkinson sykdom og består av øvelser som forbedrer styrke, balanse, bevegelighet, og utholdenheten. Meld deg på i dag!


Treningen instrueres av fysioterapeut og trener Per Skancke, som også er sertifisert Rock-Steady-Boxing trener.


Dette tilbudet passer for deg som har fått konstatert Parkinson sykdom og vil bli tilpasset ut i fra ditt funksjonsnivå.

MØT DIN TRENER

små27_redigert.jpg

Per Skancke

TIDSPUNKT

Tirsdager og Torsdager
kl. 12:00 – 13:00

OM TIMEN

Varighet: 60 minutter.
Antall: Maks 10 deltakere.

PÅMELDING

Påmelding i "Min Trening" appen eller på Min Side

bottom of page