top of page

OMI-KLINIKKEN

OMI-klinikken ble stiftet i 1998, som den første tverrfaglige klinikken i Norge der leger og fysioterapeuter har samme utdanning i ortopedisk medisin (OMI). OMI er avansert tverrfaglig undersøkelse og behandling av muskel- og skjelettlidelser. Behandlingen er basert på den engelske legen James Cyriax‘s banebrytende arbeid innenfor diagnostikk og behandling av muskel- og skjelettlidelser, og videreført med hensyn til nyeste forskningen og kunnskapen. Når behandlende lege og fysioterapeut har samme spesialisering og snakker «samme språk», vil pasienten få en helhetlig tverrfaglig utredning og behandling.
 

OMI-klinikken er i tillegg ledende innenfor diagnostisk ultralyd, ultralydveiledet injeksjonsbehandling og trykkbølgebehandling (rESWT).
 

I dag holder OMI-klinikken til på Magnat Center, og sammen med Magnat Center sine fysioterapeuter sikres pasientene tverrfaglig utredning, behandling og oppfølging. For timebestilling, ring 22606200 (tastevalg #2)

DR. KURT ANDREASSEN
Dr. Kurt Andreassen er en av de legene i Norge som har mest erfaring med både diagnostiske- og terapeutiske injeksjoner i muskel- og skjelettapparatet. Alle injeksjoner gjøres ultralydveiledet. Andreassen gjør injeksjoner med lokalbedøvende, kortisoninjeksjoner, hyaluronsyre og PRP (blodplater)-injeksjoner. Andreassen er pr. dags dato den eneste spesialisten i Norge som tilbyr ultralydveiledede Xiapexinjeksjoner på Dupuytrens kontrakturer (krokfinger).

 

De siste årene har Andreassen hatt et nært samarbeid med radiolog Carlo Martinoli om diagnostisk ultralydkurs av muskel- og skjelettapparatet. Carlo Martinoli er den mest anerkjente underviser på dette området i verden. Han skrev sammen med Bianchi «bibelen» innenfor dette fagfeltet, utgitt i 2007. De første kursene i Norge på skulder og hofte ble gjennomført i juni 2017. De ble veldig godt mottatt av deltakerne. Det er meningen å gjøre hele muskel- og skjelettapparatet i løpet av de neste to årene, noe som vil være den mest omfattende muskel- og skjelettultralyd-utdannelsen i Norden.
 

Dr. Kurt Andreassen holder kurs for både leger, manuellterapeuter, kiropraktorer og fysioterapeuter i ultralyddiagnostikk og ultralydveiledet injeksjonsbehandling, på Magnat Center og i regi av Universitetet i Bergen. 

Alle ledende fysioterapeuter ved Magnat Center har gjennomført Andreassens kurs i muskel-og skjelettultralyd og ultralydveiledede injeksjoner. I tillegg har de alle kunnskap om Cyriax’s undersøkelsessystem på muskel- og skjelettområdet.

 

KURS - 2020

 Kursplanen for vinter/vår 2020

er enda ikke klar. 

FOR MER INFORMASJON

Ta kontakt med Kurt Andreassen på 

e-post: kurt@omi-klinikken.com

Screen Shot 2018-09-21 at 16.49.58.png

Terje Andreassen

Manuellterapeut i Vardø

"Jeg må bare takke for et fantastisk kurs.  Meget inspirerende og har bestilt full pakke av utstyr. Dette trur jeg virkelig vil løfte mange pasienter opp fra en frustrerende situasjon med stadige utredninger og frustrerte møter med nav/arbeidsgiver om rehabiliteringsmuligheter. Har vært tilbud før, men ACP/PRP har jeg virkelig tru på.

Må jo samtidig takke deg for en fantastisk reise du har tatt oss med på i form av kunnskap og erfaring. Du deler og inspirerer  – personlig er jeg nå i en praksisform som jeg aldri hadde drømt om for bare noen få år siden. Og det er din fortjeneste.  Er bare ydmyk og takknemlig."

 

OMI-KLINIKKEN ARRANGERER FØLGENDE KURS

Diagnostisk ultralyd:
– Skulder og hofte
– Albue, underarm og hånd
– Kne, legg, ankel og fot
– Kurs med Martinoli: Bli med verdens beste underviser i diagnostisk muskel-skjelett-ultralyd på hans to-dagers kurs. 

 

Ultralydveiledede injeksjonskurs:
– Teoretisk dag hvor man går igjennom all teoretisk kunnskap rundt injeksjonsbehandling. Dette inkluderer problemer innen farmakologi, kortisoninjeksjonsbehandling, bruk av lokalbedøvende injeksjoner, hygiene, indikasjoner, kontraindikasjoner.
– Førstehjelp: et kurs som alle ikke-leger bør ha
– Grunnkurs overex
– Grunnkurs underex
– Videregående overex
– Videregående underex
– Teoretisk og praktisk PRP-kurs (blodplateinjeksjoner)

 

Alle OMI-Klinikkens diagnostiske ultralydkurs er godkjent som tellende i videreutdanningen for Norsk Manuellterapeutforening (for ferdige spesialister), NFF (godkjenner i etterkant), Norsk Osteopatforbund (godkjenner kurs i etterkant) og Norges Naprapatforbund.

Alle de ultralydveiledede injeksjonskursene med den teoretiske dagen; injeksjonskurs basis overex, injeksjonskurs basis underex, videregående injeksjonskurs overex og videregående injeksjonskurs underex er godkjent av de samme foreningene på samme måte.

Alle Martinolikursene er godkjent av de samme foreningene i tillegg til at Norsk Kiropraktorforening også godkjenner disse.

bottom of page