top of page

FYSIOTERAPI VED ARTROSE

Kjernebehandlingen som anbefales ved artrose (slitasjegikt) består primært av rådgivning, trening og vektreduksjon. Fysioterapeuten har derfor en sentral rolle når det skal tilrettelegges et opplegg for de med artrose. 

Nyere retningslinjer (1) sier at land-basert trening er det viktigste, dvs. at vannbasert trening har fått en lavere betinget anbefaling enn hva det hadde tidligere. 

Kneskinner (ortoser), ganghjelpemidler, kognitiv adferdsterapi, innleggssåler og massasje har fått en betinget anbefaling, som betyr at det kan være anbefalt for noen. Med andre ord er styrke, nevromuskulær og kondisjonstrening sentrale elementer i behandlingen av artrose.

Fysioterapeutene på Magnat Center med hjelp av lege kartlegger ut ifra sykehistorie og undersøkelse hvilke tiltak som er viktig for hver enkelt pasient, og med det kunne gi et individuelt tilpasset opplegg. Dette er svært viktig da de de fleste har forskjellige styrker, svakheter og behov å ta hensyn til i hverdagen.

Trening og vektreduksjon kan være det viktigste tiltaket for god funksjon, og bør primært vektlegges størst fokus gjennom hele prosessen.

  

KONTAKT OSS

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål eller ønsker mer informasjon 

bottom of page